Обръщение от организаторите
24-07-2013 19:10

Уважаеми колеги!

Уважаеми  приятели на автомобилния спорт!

За девети пореден път на 27 и 28 юли тази година ще бъдете наблюдатели на рали Твърдица, този път, а надявам се и за в бъдеще под наименованието "Твърдица-Елена 2013"! Състезанието е една вече традиционна автомобилна надпревара, която е очаквана с нетърпение от състезатели, журналисти, наблюдатели, деятели и фенове.

И в тазгодишното издание  сме  наблегнали на разнообразяването на състезанието,vкато  целта ни е то да стане още по-дъстъпно за наблюдаване от негово величество автомобилния фен! Часовият график е направен така, че да могат да бъдат наблюдавани шест от осемте скоростни етапа - нещо което е изключително за феновете на този спорт!

През първият състезателен ден зрителите ще могат да наблюдават безпрепятствено етапа Детелината, който ще бъде преминаван още една обиколка допълнително, т.е. три и който ще бъде предаван пряко по ТВ Евроком и Тв Царевец, както и чрез няколко сайта, които още уточняваме.

През втория ден пилотите ще попаднат  в истински рали екшън, защото освен традиционните СЕ Чумерна, Девина и Твърдица, която сега ще се казва Предела ги очаква новото трасе Буйновци, 15км спускане в посока Елена и за капак 29-километровият етап Елена-Твърдица, т. нар. „костелив орех“, но с известно облекчение - на асфалтова настилка.

На старт се очаква да застанат 26 екипажа. Очакваме интересна  битка между първите 4 екипажа, където перлата в короната е спорът Митко Илиев - Крум Дончев.

В групата с един двигателен мост битката ще е между Тихомир  Стратиев, Боби Григоров, Мирослав Ангелов, Антон Титов, като към тях прибавям Иван Ганчев, Емил Денев и Драгомир Друмчев. Разгорещена се очаква да е борбата и в клас 6 и клас 9/N. Рали шампионатът ни е в разгара си в очакване сме на изненади!

Очакваме и хиляди зрители по трасето и както досега състезанието да се превърне в един празник за  Твърдица и Елена.

ПРИЕМЕТЕ ИСКРЕНИТЕ НИ СПОРТНИ ПОЗДРАВИ! ОТ ОРГАНИЗАЦИОННИЯ ЕКИП!
Партньори


Домашен текстил Aglika Национална кабелна телевизия ЕВРОКОМ UnyQ TV Спорт Тото Химически тоалетни, санитарни системи - Екотой - Сервиз ООД Уникомс Трейдинг ООД mobile.bg sportal.bg БНР Евроком Царевец Канал 6 - Телевизията на Сливен Gong.BG Top Sport Nov Sport